HOVEDSPONSORER
VEB’s kampprogram


Bold- og tøjsponsorFacebook03.09.2015
VEB's vilde comeback i Golden Set: Vendte 12-18 til 21-18

To kampe og to sejre i Golden Set. Det er den dejlige status for VEB, som for bare et halvt år siden kæmpede om at undgå nedrykning fra Badmintonligaen. VEB vandt torsdag aften med 4-3 i Odense.

Ligesom tirsdag aften mod Solrød var VEB bagud med 2-3. Det lykkedes dog at udligne og trække det længste strå i Golden Set. Maria Helsbøl og Zvonimir Durkinjak blev matchvindere. De var bagud med 12-18, men sejrede helt utroligt 21-18 over Sara Thygesen og Frederik Søgaard. Durkinjak er dermed noteret for fire sejre af fire mulige i denne sæson. Herligt. Og stærkt af Helsbøl at serve ni gange i træk med succes.

- Hun servede suverænt. De kunne slet ikke komme ind, men indtil da spillede vi faktisk ikke godt, siger VEB-træner Morten Olsen.

VEB's nye estiske damesingle, Kati Tolmoff, bragte planmæssigt gæsterne foran med 1-0. Kati Tolmoff, hvis store mål i denne sæson er at kvalificere sig til OL 2016, vandt 21-15, 21-6 over Henriette Jensen. Uden at fornærme fynboen må det siges at være en pligtsejr.

Odense udlignede til 1-1 i damedouble. VEB-parret Camilla Sørensen og Josephine Van Zaane, som til daglig træner sammen i Værløse, havde håbet på at skabe overraskelsen mod Maiken Fruergaard Sørensen og Camilla Martens, men tabte 16-21, 13-21.

1-1 efter første runde, hvilket var ventet. Herefter stor der herresingler på programmet. Desværre tabte både Ville Lång og Peter Mikkelsen første sæt. VEB's finske vildmand blev slået med 11-21 af esteren Raul Must, mens Peter Mikkelsen tabte 16-21 til Steffen Rasmussen.

I andet sæt kom Ville Lång foran med fem point og førte det meste af sættet. Must udlignede dog både til 19-19 og 20-20, inden VEB-spilleren sejrede med 22-20. På banen ved siden af skiftede spillerne til at have teten. Peter Mikkelsen førte 17-15, kom bagud 17-19, udlignede til 19-19 og tabte 19-21. Øv. Dermed var Odense foran med 2-1, og det var en presset Ville Lång, som tog hul på tredje sæt.

Her fik VEB-spilleren en dårlig start. Han kom bagud 0-4, men udlignede til 5-5. De fulgtes ad til 8-8, men så kom Ville Lång foran med 12-8, og herfra så han sig aldrig tilbage. 21-15 blev hans sejrscifre, og dermed var stillingen 2-2. Stærkt af Ville Lång at hente to sejre under stort pres i sæsonens to første kampe. Jo, finnen har vænnet sig til Badmintonligaen.

- Ville har leveret en vild indsats i denne uge med to afgørende sejre. Hatten af for ham. Han sender et godt signal. Peter mangler 10-15 procent, mener Morten Olsen.

Nu var det op til VEB's to nye doublepar at afgøre kampen på Fyn, men det begyndte skidt. Maria Helsbøl og Joanatan Nordh tabte 18-21 til Sara Thygesen og Frederik Søgaard, inden at herredoublen med Zvonimir Durkinjak og Lasse Mølhede gik i gang mod Søren Toft Hansen og Patrick Bjerregaard.

Efter en jævnbyrdig start - stillingen var blandt andet 10-10 - vandt Durkinjak og Mølhede med 21-14 i første sæt. I andet sæt i mixeddouble fortsatte det med at være tæt, men desværre for VEB vandt Odense-parret 21-19. Og altså fynsk føring på 3-2. Helsbøl og Nordh har ikke mange kilometer i benene som par, og det blev nok afgørende mod det stærke Odense-par.

- Jeg regnede på forhånd med, at vi ville vinde denne mixeddouble, men det var skuffende at se, hvordan vi ikke kunne holde taktikken. Det hænger selvfølgelig også sammen med, at de aldrig har spillet sammen før, konstaterer VEB-træneren.

Nu var det spændende spørgsmål: Kunne unge Lasse Mølhede, som netop er skiftet til VEB fra Ikast, stå for presset i andet sæt med sin kroatiske makker? Svaret var heldigvis et rungende ja. Via 11-7 og 17-7 vandt VEB-parret med 21-10 i andet sæt. Dermed skulle både VEB og Odense for anden gang på tre dage ud i et Golden Set.

- Jack har spillet i VEB i mange år, og han gik virkelig forrest. Men også Lasse gjorde det fint. De viste en god gejst, fortæller Morten Olsen.

Han glæder sig over, at sæsonens første to kampe har kastet to sejre og fire point af sig.

- Hele holdet fortjener et stort skulderklap. Der er sket store udskiftninger i truppen - både på spiller- og trænersiden - så vi skal være glade for de fire point, mener Morten Olsen.
Grundspillet:
Tirsdag 3. september
Værløse - VEB

Torsdag 5. september kl. 19.00 i Arena Nord
VEB - RSL Odense OBK

Tirsdag 24. september kl. 18.30 på Vester Mariendal Skole
Aalborg Triton - VEB

Tirsdag 5. november kl. 18.30 i NES Arena
Højbjerg/Via Biler

Torsdag 7. november kl. 19.00 i Skagen Sportscenter
VEB - Team Skælskør/Slagelse

Tirsdag 26. november kl. 19.00 i Arena Nord
VEB - Skovshoved

Fredag 29. november kl. 18.30 i HBC-Hallen
Hvidovre - VEB

Kampene mod Solrød Strand og Gentofte spilles i februar 2025.

VEB's hjemmebane
Her træner VEB


Design and powered by IdeFA Gruppen