HOVEDSPONSORER
VEB’s kampprogram


Bold- og tøjsponsorFacebook30.05.2016
Mangeårig sportschef i VEB stopper som landstræner i New Zealand

Efter to et halvt år som professionel badmintontræner i New Zealand vender Peter R. Jensen til efteråret hjem til Danmark. Den tidligere mangeårige træner og sportschef i Vendsyssel Elite Badminton ved endnu ikke, hvad fremtiden byder på arbejdsmæssigt.

Peter i aktion under Thomas Cup for et par uger siden. Foto: Badminton Photo

- Jeg vil gerne fortsætte med badminton, men jeg har også lært meget af min tid hernede. Jeg skal ikke være træner fem-seks forskellige steder på én gang. Det puslespil er alt for stressende. Jeg foretrækker kun at være ét sted, og det bliver svært, for der findes ikke mange job af den slags i Danmark. Samtidig er der mange kvalitetstrænere, som slås om disse stillinger, udtaler Peter R. Jensen til Kanal Frederikshavn.

Det kan derfor komme på tale at skifte branche, og det er den 46-årige skagbo forberedt på. Her kommer det ham i givet fald til gode, at han også har en fortid som sælger og assurandør, ligesom han har haft ansvaret for afviklingen af flere store arrangementer.

- Jeg mener selv, at jeg har meget at byde ind med ud over badminton. Jeg kunne sagtens se mig selv i anden rolle end den, jeg har haft se seneste mange år, siger Peter R. Jensen.

Han solgte huset i Elling i 2014 og flyttede sammen med sin kone og to børn til New Zealand, hvor han både er landstræner og regionstræner i Waikato i Hamilton, som ligger en times kørsel syd for Auckland. 

- Det har været en fantastisk oplevelse, og det føles surrealistisk at sige farvel til et job, som har bragt mig til Tahiti, Peru, Kina, Australien og Malyasia. Det er lande, som andre betaler mange penge for at komme til. Jeg får løn for det, smiler Peter R. Jensen.

Men beslutningen er truffet. Sidst i juli rejser hans kone, Lene Mølgaard Jensen, hjem sammen med familiens yngste datter, Julie, som efter sommerferien skal begynde i 7. klasse på Strandby Skole. Samtidig skal Lene Mølgaard Jensen tilbage på kontoret hos Brdr. Schlie's Fiskeeksport i Hirtshals, hvor hun har orlov indtil 1. august. Peter R. Jensen og datteren Josefine rejser hjem midt i november, efter at Peter R. Jensen har  stået i spidsen for New Zealand ved U-VM i Spanien.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne var blevet hernede. Jeg trives fantastisk, men familie  har hjemve. Julie skal konfirmeres til april, og Josefine skulle været begyndt på sin gymnasieuddannelse efter sommerferien. Nu er det min tur til at indrette mig efter resten af familiens ønsker. Det er helt fair, mener Peter R. Jensen.

På den anden siden af jorden er han blevet en hel del klogere, når det handler om, hvor privilegerede danske badmintonspillere er. 

- Jeg ved godt, at man i Danmark kritiserer forbundet for småkage-sagen, manglende afvikling af DM-finalen, og fra min tid i VEB glemmer jeg aldrig den såkaldte Eric Pang-gate. Men faktisk er vi i Danmark godt stillet med en stor og trods alt velfungerende organisation. Det er danskerne for dårlige til at sætte pris på. Her i New Zealand er der stort set ingen organisation, fortæller Peter R. Jensen.

Jobbet i New Zealand har også lært ham, hvorfor Badminton Danmark igennem årene har haft en forkærlighed for trænere med erfaring fra job i udlandet.

 - Det er krævende at stå på egne ben i et land, hvor forholdene er anderledes. Det lærer du meget af, mener den newzealandske landstræner.
Kommende kampe

Tirsdag 4. oktober kl. 19.00 i Hallen Park Vendia, Hjørring:

VEB - Team Skælskør/Slagelse

Kampsponsorer:
Beierholm, Hjørring
EDC Erhverv Poul Erik Bech
Sparekassen Danmark, Hjørring

Gratis entre

Torsdag 6. oktober kl. 18.30 i Aarhus Badmintonhal:
Aarhus AB - VEB

Tirsdag 8. november kl. 18.30 i NES Arena:
Højbjerg/VIA Biler - VEB

Torsdag 10. november kl. 19.00 i Skagen Sportscenter:
VEB - RSL Odense OBK

Tirsdag 22. november kl. 19.00  Solrød Idrætscenter Hal A:
Solrød Strand - VEB

Kampene mod Værløse og Skovshoved spilles efter nytår. Datoer fastsættes senere.

Afviklede kampe

Tirsdag 20. september:

VEB - Gentofte: 5-4

Torsdag 22. september:
KMB2010 - VEB: 1-8

VEB's hjemmebane
Her træner VEB


Design and powered by IdeFA Gruppen