HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook09.01.2017
VEB skriver historie: Bliver nr. to i grundspillet

VEB skrev mandag aften historie ved at slutte på andenpladsen i grundspillet i Badmintonligaen. Det er VEB's bedste placering nogensinde.

VEB avancerede fra fjerde- til andenpladsen i sidste spillerunde ved at besejre nr. tre, Team Skælskør-Slagelse, med 4-2 på hjemmebane i Skagen. Samtidig tabte nr. to, Værløse, med de samme cifre i Solrød.

Andenpladsen i grundspillet betyder, at VEB kan vælge mellem tre hold, når DM-kvartfinalerne skal sammensættes. Skovshoved vandt grundspillet og har fire valgmuligheder: Greve, Odense, Solrød eller Højbjerg.

- Resultaterne i sidste spillerunde viser, at forskellen mellem holdene ikke er særlig stor, men det er klart, at vi er lykkelige og stolte over andenpladsen. Uanset hvem vi skal møde i kvartfinalerne, forventer vi et tæt opgør, understreger VEB-træner Morten Olsen.

Kvartfinalerne afvikles 31. januar og 7. februar. VEB har fordel af hjemmebane i returkampen. Lykkes det VEB at kvalificere sig til semifinalerne, betyder andenpladsen, at holdet her slipper for at møde DM-guldfavoritterne fra Skovshoved.

Næsten 400 tilskuere skabte en flot, flot ramme om topkampen i Skagen, hvor Victor Svendsens sejr over Hans-Kristian Vittinghus, All England-semifinalist i 2016, for alvor løftede stemningen i Skagen Sportscenter. 21-18, 21-18 lød hjørringenserens overraskende sejrscifre. Karrierens største sejr kan vi roligt slå fast.

Victor Svendsen bragte VEB foran 3-0. Hjemmeholdet førte jo allerede 1-0, inden kampen gik i gang, idet karantæneramte Line Kjærsfeldt noget usædvanligt ikke blev erstattet af en anden spiller i damesingle. VEB's Beiwen Zhang vandt således uden kamp. Amerikaneren har dermed vundet alle ni kampe i grundspillet. 

Maria Helsbøl og Zvonimir Durkinjak øgede til 2-0. Parret knuste Camilla Juhler Kristiansen og Joachim Persson med 21-10, 21-8. 

Det blev blev også 4-0 til VEB, da svenskerne Clara Nistad og Emma Wengberg besejrede Mette Poulsen og Josephine Van Zaane med 21-11, 21-16. Dermed var tredjepladsen hjemme, og så kan det ellers nok være, at tilskuerne jublede i Skagen. Ingen havde drømt om, at VEB førte 4-0 efter kun 1 time og 40 minutter.

- Det var en fornøjelse at se, hvordan både Victor og vores damedouble fulgte taktikken nærmest til punkt og prikke, jublede Morten Olsen.

Særligt i første sæt ramte "Volvo-parret" et meget højt niveau - tydeligvis til stor overraskelse og irritation for sjællænderne, der kom bedre med i andet sæt, men alligevel måtte erkende, at svenskerne på dagen var klart bedst.

Skælskør-Slagelse pyntede på cifrene med sejre til Scott Evans i anden herresingle og herredouble. Ireren vandt 23-21, 22-20 over Raul Must, som førte 20-17 i andet sæt, men tabte fem point på godt et minut. En afslutning af VEB-spilleren i en ellers velspillet og seværdig kamp.

I aftenens sidste opgør var det forventet, at VEB-parret Lasse Mølhede og Christoffer Geisler ville komme i menneskehænder mod Kim Astrup og Anders Skaarup, men undertippede Mølhede/Geisler sagde i den grad "bøhhh" til storfavoritterne. De tabte kun 15-21, 20-22 og ærgrer sig helt sikkert voldsomt over, at de i andet sæt smed en føring på 20-18.

- Det var fantastisk at se, hvordan vi rejste os efter vores skuffende indsats i tirsdags i Værløse. Nu glæder vi os til kvartfinalerne, smiler Morten Olsen.
SLAGET OM JYLLAND

Mandag 8. november kl. 19.00 i Arena Nord

VEB - Højbjerg/Via Biler

Gæsterne fra Aarhus kommer til Frederikshavn med blandt andre Line Kjærsfeldt, Kim Astrup, Anders Skaarup og Hans-Kristian Vittinghus.

VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen